Site Overlay

талиатели формаджи – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

1. Накълцайте на ситно лука и го задушете в зехтина и маслото за 10 минути.

2. Сипете сметаната, настърганите сирена плюс натрошено козе и синьо сирене и пармезан на прах. Бъркайте, докато всички те се разтопят и слеят в едно.

Подправете с черен пипер, индийско орехче и сол и оставете соса за пастата да си къкри на слаб огън, докато го разбърквате от време на време, за да не загаря по дъното.

3. Сварете пастата в подсолена вода според указанията на пакета за готовност ал денте.

Когато е готова, я прехвърлете при соса от сирена, вдигнете малко силата на огъня и с леки подмятания на тигана напред и нагоре смесете добре всички съставки.

4. Разпределете готовите талиатели на порции в дълбоки чинии и поръсете с пармезан на прах преди да поднесете.

Страхотно вкусни талиатели формаджи с лесен за изпълнение сос от сирена.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *