Site Overlay

Тарт с пащърнак и козе сирене – Рецепта

“Тарт с пащърнак и козе сирене – това е вашата тайна рецепта за впечатляване на гости”

Начин на приготвяне:

За блата от маслено тесто пресейте брашното с бакпулвера и смесете със солта и захарта.

Нарежете студеното масло на парченца и втрийте в брашното до получаване на трохи.

Сипете водата и обединете трохите в тесто.

Разточете го на много тънка кора с диаметър 17-18 см. За да не се начупи при прехвърлянето в тавата, най-добре разточвайте върху пласт хартия за печене, а после директно поставете във формата за тарт, 16 см диаметър.

Може и да обърнете блата върху тавата и да отлепите от хартията, изборът е ваш. Единственото условие е стените да са покрити с тесто и да имате ваничка, в която да сипете плънката.

Надупчете дъното на блата с вилица и оставете в хладилник.

Докато основата се охлажда, обелете корените от пащърнак и със същата белачка ги направете на тънки надлъжни ивици. Грамажът на кореноплодното в рецептата е на необелен и почистен пащърнак.

Сложете тънките ивици от зеленчука в купа и хубаво разбъркайте с меда и зехтина.

Подредете в широка тава и запрчете за 10 минути във фурна до лек загар.

Когато извадите пащърнака, на негово място пъхнете блата и го запечете за 8-10 минути на 180 градуса. Не трябва да става златист.

Пригответе плънката за вкусния тарт, като разбиете яйцата с щипка сол. Сипете сметаната, натрошете козето сирене и подправете с накъсани листенца свежа мащерка, тя е по-ароматна от сушената.

Извадете блата от фурната и сложете сместа върху него. Отгоре подредете една до друга лентите от пащърнак.

Върнете във фурната и печете 10-15 минути или докато плънката се втвърди. Съветът ми е да позиционирате решетката по-ниско.

Готовият тарт с пащърнак и козе сирене поднесете топъл, като отгоре сложите още от ароматната мащерка.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *