Site Overlay

Тарт с шоколад и малини – Рецепта

“Няколко вида шоколад и малини, това е олицетворение на перфектния тарт – ще се съгласите, щом го опитате”

Начин на приготвяне:

Разбийте с бъркалка жълтъците със захарта и излейте млякото. Разбъркайте ги хубаво.

Нарежете маслото на парчета върху брашното. Натрошете маслото и брашното заедно, като го претривате през ръцете си. Повторете, докато получите пясъчна смес.

След това направете кладенче и изсипете млякото с жълтъци в центъра. Разбъркайте бързо, след това омесете (на ръка или с миксер).

На работната повърхност месете тестото за пай, тоест, смачквайте го с длан, докато стане много гладко и хомогенно.

Оформете топка и я поставете в хладилника за около 1 час.

Нарежете двата шоколада и ги разтопете на водна баня или в микровълнова фурна с маслото. Свалете от котлона, разбъркайте и оставете да се охлади.

Междувременно нарежете шушулката ванилия и съберете семената с върха на ножа. Поставете сметаната в купа, след това добавете яйцата, пудрата захар и семената ванилия. Смесете внимателно с помощта на бъркалка. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре.

Оформете тестото в тавичката за тарта, надупчете го и запечете за около 15 мин.

Поставете малините върху кората на тарта и изсипете шоколадовата смес. Другият вариант е да добавите вече пасираните малини към шоколадовата смес. Изгладете повърхността, като леко потупате дъното на формата по работната повърхност, след което поставете във фурната.

Печете до 20-25 мин, като проверявате леко с пръсти.

Проверявайте редовно фурната! Извадете от фурната, оставете да се охлади, след което оставете за 4 часа в хладилника.

Поръсете с пудра захар на едри кристали и декорирайте тарта с шоколад и малини с ядките, нарежете на тънки парчета и сервирайте.

Не успях да покажа разрез, тъй като беше за подарък, ще се радвам, да приготвите моя вкусен тарт и да покажете вашите снимки!

Наслаждавайте се наистина е вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *