Site Overlay

Твърди меденки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето със захарта. Добавяме млякото, меда, содата, солта. Сипваме в тенджера и загряваме на котлона.

Добавяме разтопеното масло и започваме да варим, като постоянно бъркаме.

Когато сместа за нашите меденки придобие светъл карамелен цвят, отместваме от котлона и добавяме канелата и карамфила.

Веднага след това сипваме брашното и разбъркваме. Оставяме за малко сместа да изстине и омесваме тесто. Разточваме го на леко набрашнен плот на тънка кора и изрязваме формички по желание.

Подреждаме домашните меденки в тефлонова тава и поръсваме всяка със захарни пръчици, като леко натискаме с пръсти, за да не се изронят.

Печем твърдите меденки на 180 градуса 15 минути до леко покафеняване.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *