Site Overlay

Тези видове кисело мляко не са полезни за вашето здраве

Киселото мляко е считано за една от най-здравословните храни. Въпреки това има един вид, който трябва да избягвате на всяка цена, защото вместо ползи може да си навлечете много проблеми.

Става дума за киселите млека с добавена захар. Тези продукти спадат повече към категорията junk food, отколкото към здравословното хранене.

Затова винаги четете етикетите на киселото мляко, когато го купувате. По този начин ще знаете какво слагате на трапезата си и ще си спестите главоболия в бъдеще.

На външен вид киселите млека може да изглеждат по един и същ начин, но етикетът на всяко разказва различна история.

1. Кисело мляко с добавена захар

Със сигурност в магазините сте виждали плодови млека и сте посягали към тях с идеята, че щом представляват мляко с плодове, няма нищо лошо. Само че често плодовите млека нямат нищо общо нито с мляко, нито с плодове. В повечето случаи са добавени изкуствени подсладители, които вредят на здравето ви повече, отколкото да му помагат.

Повечето овкусени кисели млека съдържат добавени подсладители. Ако се зачетете в етикетите по-внимателно, ще видите, че захарта (подсладителят) е втората съставка след млякото.

Затова ги избягвайте!

Най-добре е да си купите хубаво кисело мляко и вие да добавите плодове, дори и мед, вместо да си давате парите за химично обработени продукти и консерванти.

2. Обезмаслено кисело мляко

Друг вид кисели млека, които трябва да избягвате, са обезмаслените. При тях се премахва частично или изцяло мазнината, в резултат на което се отнемат и много от полезните витамини, които млякото доставя на организма. Говорим най-вече за витамин А, който е от изключително значение за организма.

Обезмасленото мляко най-вече се използва от хора, които искат да отслабнат. Но редица проучвания показват, че киселото мляко с по-малко калории не предполага непременно прием на по-малко калории. Освен това често обезмаслените млека са пълни с химии, вместо с полезните за тялото витамини, минерали и дори мазнини.

И да обобщим: Само по себе си киселото мляко е много полезно за организма, съдържа много минерали и витамини, които имат благоприятен ефект върху здравето ни.

Всичко по-различно от натурален продукт може да ви навреди повече, отколкото да ви помогне. Изкуствените подсладители или изкуственото обезмасляване само водят до това, че приемате повече стабилизатори, емулгатори и какво ли още не, вместо полезните мазнини на йогурта.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *