Site Overlay

Телешка чорба по ловджийски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото ма сравнително малки парчета. Слагаме ги в тенджера заедно с 1. 2-2 л студена вода.

Поставяме съда на котлона да заври.

Щом водата започне да бълбука се намалява силата на котлона. По време на готвенето над водата ще се появи пяна, която трябва да оберете с решетъчна лъжица и да изхвърлите.

Докато телешкото месо се вари, започваме да подготвяме зеленчуците.

Лука обелваме и нарязваме на средни парчета. Моркова също почистваме и нарязваме на колелца. Червената чушка нарежете на ситно.

Около час, след като месото вече се вари, в тенджерата добавете и зеленчуците. Подправете със зърната черен пипер и сол на вкус.

Последно допълваме ястието в нарязаните на парчета обелени и измити картофи.

Оставяме чорбата да се вари до омекването им.

Довършваме телешка чорба по ловджийски с една супена лъжица масло и нарязаните на ситно пресни подправки.

След още 15 мин. на котлона телешката супа е готова да бъде сервирана.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *