Site Overlay

Телешко Тиганаки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на тънки филенца. Овкусете го със сол и черен пипер на вкус.

Загрейте тигана с малко олио и запържете телешкото месо за 2-3 минути. Извадете го в решетъчна лъжица и го отделете настрани.

В същата мазнина задушете почистените и нарязани на ситно лук и морков. Щом омекнат, добавете и нарязаните на ситно чушки. Чесъна и гъбите добавете последни в тигана.

Не забравяйте да разбърквате от време на време. След около 15 мин. от добавянето на зеленчуците върнете в тигана и телешкото месо.

Гответе телешкото тиганаки още половин час, като разбърквате от време на време. Добавете по желание малко нишесте, разтворено в вода. Изчакайте да се сгъсти и изключете котлона.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *