Site Overlay

Тетови мекици – Рецепта | Gotvach.bg

“Няма значение дали хапвате Тетовите мекици със сладко или солено – важното е да ги опитате “

Начин на приготвяне:

Тетови мекици – идеални с пудра захар. Могат да се гарнират още с едросмляна лютеница или пък конфитюр по избор.

В купа сипете водата, заедно със захарта, маята и 1 с.л. брашно. Покрийте купата и я поставете на топло, да се активира.

Добавете предварително разбитото яйце, олиото и солта, разбъркайте. Постепенно към тях прибавете пресято брашно, докато получите топка лепкаво тесто. Покрийте тестото за мекици и оставете да втаса за 1 час.

Налейте повечко олио в тиган и оставете да нагрее добре. С добре намаслени ръце, късайте топчета от тестото и разтягайте максимално, до кафяв цвят.

Трябва да са добре изпържени, стават с хрупкава количка отвън и пухкави мекици отвътре.

Пробвайте какви мекици правят в Тетово!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *