Site Overlay

Тиганици с кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното и прибавете щипка сол. Затоплете леко прясното мляко, добавете щипка захар и разтворете маята в него.

Смесете всички подготвени продукти много добре, завийте купата и оставете за 30 минути да втаса.

Нагрейте тигана, намажете го леко с олио и с голяма намаслена лъжица сипвайте от тестото, като го оформяте на кръгли и тънки тиганици. Печете от двете страни до златисто кафяв цвят на слаб огън.

Меки, вкусни и пухкави тиганици с кашкавал, сервирайте топли с компот за вкусна закуска.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *