Site Overlay

Тиквеникът със стафиди на мама – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелете и настържете тиквата. В дълбок тиган я смесвате заедно с олиото и захарта и ги задушавате, докато водата на тиквата изври и се получи гъста каша.

Добавяте орехите, стафидите и канелата и оставяте плънката да изстине. Взимате 2 кори за баница намазвате с олио, слагате от плънката и завивате на руло.

Поставяте рулото в тавата. Правите това, докато свършат корите. Накрая поливате и намазвате с олио приготвения тиквеник. Печете тиквеника в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50 минути, докато придобие златист цвят.

След като баницата с тиква е готова, я оставете да изстине и след това поръсете с пудра захар.

Тиквеник със стафиди на мама – зимен сладкиш на поколения наред.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *