Site Overlay

Тиквеник с орехи, стафиди и канела – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и настъргваме на едро ренде.

В съд поставяме олиото и след като се загрее задушаваме заедно със захарта и канелата.

Така задушаваме, докато омекне самата тиква.

Вземаме си корите, разстиламе върху хартия и започваме да ръсим с мазнина.

След това със задушената тиква, захар и накрая добавяме счукани орехи и стафидите.

Навиваме на руло и нареждаме в тава, намазана с олио.

Поставяме в печката и се печем в умерена фурна.

Когато е готов тиквеникът, го изваждаме и покриваме с кърпа.

По желание поръсваме тиквеника с орехи, стафиди и канела с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *