Site Overlay

Тиквеник с хрупкави орехи – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Обелваме тиквата и я настъргваме.

2. В олиото на тиган задушаваме тиквата заедно със захарта, канелата и индийското орехче.

3. Смиламе орехите.

4. Вземаме 1 лист от корите за баница и го мажем със стопеното масло. Отгоре слагаме друг лист. Обръщаме листа да е с тясната част към нас.

Слагаме от тиквата само в началото на корите. Завиваме тиквата изцяло, но не завиваме корите докрай.

Поръсваме с орехи. Внимание! Орехите не трябва да имат допир до тиквата, иначе стават меки.

Завиваме докрай.

5. Нареждаме в намаслена тава и печем тиквеника около 20 мин на 240 градуса.

6. Ако желаете, може да поръсите тиквеника с хрупкави орехи с пудра захар, докато е още горещ.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *