Site Overlay

Тиквено смути с компот от сливи – Рецепта

“Полезно тиквено смути със страхотен вкус – компотът от сливи допринася за балансирането на отделните вкусове”

Начин на приготвяне:

1. Обелете и почистете тиквата от семките. Нарежете я на парчета и сварете или сгответе на пара до омекване за приблизително 30 минути. Оставете да изстине и сложете в хладилник хубаво да се охлади.

2. Прецедете сока от компота от жълти сливи, а плодовете почистете и обелете – тъй като сливите са омекнали, кожичката им пада много лесно. За смутито ще са ви нужни не повече от 4 жълти сливи.

3. Смелете в блендер тиквата и плодовете от компота. Налейте сока му, млякото и малко ябълков сок. По желание може и да подсладите.

4. Пуснете отново уреда, за да смели повторно продуктите, този път заедно с течността, и смутито да стане съвършено фино.

Ако е гъсто, разредете с още ябълков сок.

5. Налейте в чашки и поднесете полезната и вкусна напитка тиквено смути с компот от сливи.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *