Site Overlay

Тиквен пай с блат от вафли – Рецепта

Начин на приготвяне:

В блендер направих вафлите на трохи/пясък, смесих ги с маслото, замесих тесто, което поставих на дъното и леко по стените на избраните от мен формички (може и само в една тава с падащо дъно да го направите).

Сложих ги в хладилника, докато приготвям крема. В купата при пюрето от тиква прибавих, млякото, яйцата и изобщо всички съставки и на бавна скорост с миксера ги разбих за 1-2 мин.

Извадих формичките с вафления блат от хладилника и напълних със сместа.

Пекох тиквения пай за 40-50 минути на 180°C.

Когато извадите от фурната, трябва да оставите тиквения сладкиш да се охлади хубаво (аз 1 час го държах на плота и после 1 час в хладилника).

Сервирах тиквения пай с блат от вафли със сметана и настърган шоколад, много вкусно се получи.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *