Site Overlay

Тиквен чийзкейк без печене – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бисквитите и корнфлейкса се смилат и се смесват. Към тях се добавя захарта.

Кравето масло се разтопява и се излива към горната смес. Разбърква се хубаво.

Отваряме ринг с размер 20 см се поставя върху поднос. Отстрани на ринга се поставя ацетатна хартия.

На дъното на ринга се разполага сместа, като хубаво се притиска. Поставя се в хладилник.

Желатинът се залива с 60 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Тиквата се сварява или изпича. Пасира се и към нея се прибавят захарта, крема сиренето и ванилията. Всичко се разбърква до хомогенизиране.

Желатинът се поставя на водна баня до разтопяването му. Охлажда се и тогава се прибавя към чийзкрема.

Чийзкремът се изсипва във формата и тиквения чийзкейк се поставя в хладилник за няколко часа.

Освобождава се от формата и тиквеният чийзкейк без печене се украсява със смлени орехи и парченца тиква от рачел.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *