Site Overlay

Тиквички с ориз и гъби на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото и в него задушете за около 15 мин почистените и нарязани на едри парчета гъби.

След това добавете нарязаната на дребно глава лук и задушавайте още 5 минути.

Нарежете тиквичките и домата на едри кубчета и ги сложете при гъбите и лука.

Задушавайте още около 10 минути.

Прибавете ориза, скилидките чесън, нарязани на дребно, черния пипер, зеленчуковата подправка и сол на вкус.

Задушавайте още 5 мин., като често разбърквате.

Налейте към сместа 3 ч.ч. топла вода и я прехвърлете в тавичка.

Сложете тавичката в загрята фурна и гответе на 220°C за около 30 минути.

Готовите тиквички с ориз поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

P.S: Ако имате малки тиквички, може да ги разполовите, да ги издълбаете, така че да получите лодчици и да ги напълните със сместа, описана по-горе, преди да сте прибавили топлата вода към нея. Сложете ги в тавичката и разпределете сместа около тях. Ще се получи едно много приятно и вкусно ястие от тиквички с ориз и гъби на фурна.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *