Site Overlay

Тиквички с ориз и моркови – Рецепта

Начин на приготвяне:

Запържваме първо наситнения лук и настърганите моркови. Добавяме и ориза.

Задушаваме за кратко и добавяме нарязаните на кубчета тиквички.

Когато се изпари течността, добавете 1 ч.ч. вода. Ако искате, може да досготвите на котлона, като добавяте постепенно още 2 ч.ч. вода.

Накрая сложете натрошеното сирене и копъра.

Аз лично предпочитам да е на фурна, затова смъквам от котлона, добавям другите продукти и прехвърлям в тавичка.

Запичам за кратко, докато тиквичките с ориз поемат водата.

Може да сервирате тиквички с ориз и моркови с кисело мляко.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *