Site Overlay

Тирамису за приятелки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците и жълтиците в 2 големи купи, като белтъците разбиваме на сняг с част от пудрата захар, а жълтъците с останалата захар разбиваме до бяло.

След това при жълтъците добавяме маскарпонето и разбиваме на ниски обороти до хомогенна смес, след което към получената смес добавяме внимателно белтъците и отново разбъркваме леко.

Смесваме ликьора с изстиналото кафе и потапяме бишкотите всяка за 1-3 секунди и нареждаме на дъното на съда.

Отгоре слагаме от крема, като се стремим да покрием всички бишкоти и след това повтаряме процеса с бишкотите и крема.

Покриваме Тирамисуто със стреч фолио (за да не изсъхва) и оставяме в хладилник за 4 + часа (колкото повече стои в хладилник, по-вкусно става).

Сервираме Тирамису за приятелки в чинийки и поръсваме с какао на прах.

Идеалната компания за следобедно кафе с приятелки.

Enjoy 🙂

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *