Site Overlay

Тирокафтери – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Сиренето се натрошава с помощта на вилица на дребно.

Печената чушка се почиства от люспи, дръжка, семена и се нарязва на дребно.

Прибавят се гъстото кисело мляко (може и цедено), нарязаната на ситно люта чушка или люспи чили, счуканата скилидка чесън, зехтинът и червеният пипер.

Всичко се разбърква до еднородна смес, която може и да не е с гладка структура.

Ако предпочитате Тирокафтери да е по-кремообразна, може да я приготвите в блендер.

Разядката се прибира в хладилник до сервирането ѝ.

Да ви е вкусно с тази класическа гръцка разядка Тирокафтери.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *