Site Overlay

Толстолоб с екзотична марината – Рецепта

“Толстолоб екзотика, както го наричаме, заради тази апетитна, нестандартна марината, която му придава невероятен вкус”

Начин на приготвяне:

Шайбите толстолоб се посоляват.

Кората на портокала се настъргва и сока се изцежда. Прибавят се розмаринът и мащерката.

С така приготвената марината се поръсват шайбите риба. Оставят се да престоят няколко часа, най-добре цяла нощ.

Скарата се загрява и намазва с мазнина.

Шайбите риба се изтръскват от подправките и се поставят върху скарата. Обръщат се, когато хубаво са се запекли, иначе има вероятност рибата да се разпадне.

По желание след като шайбите се обърнат се намазват с олио или зехтин.

Печената риба се сервира със свежа салата и задължително с лимон.

Приятен апетит!

Толстолобът с екзотична марината е много вкусен.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *