Site Overlay

Толстолоб филе по Свищовски – Рецепта

“Както я виждате пълна тавата с толстолоб по Свищовски, скоро няма да има нито хапка “

Начин на приготвяне:

За да е по-лесно и равномерно при сервиране и поднасяне, филетирайте рибата на еднакви парчета. Аз филетирах и разрязах на 6 долу горе еднакви парчета.

Филето от рибата измийте и подсушете. Овкусете със солта и пипера. Изцедете лимоните и полейте филето. Полейте и със зехтина.

Нарежете на дребно естрагона и ригана и поръсете толстолоба. Оставете да престои и поеме подправките за нощ в хладилник.

Маринованите филета подредете в намазнена тавичка. Печете на двеста градуса до зачервяване на рибата /около 15 минути/. През това време пригответе заливката.

Разбийте яйцата с малко сол, добавете киселото мляко и сметаната. Счукайте чесъна и добавете към сместа. Овкусете със солта и пипера и добавете зелените подправки.

Залейте запечената риба със заливката и допечете до приятен загар.

Охладете и тогава разрежете.

Поднесете с резени лимони. Толстолоб филето по Свищовски е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *