Site Overlay

Толумбички без пържене – Рецепта

“Толумбичките са невероятни и без да се пържат – стига да ги приготвите по тази рецепта, разбира се”

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера на котлона с водата, солта, захарта и кравето масло. Изчакайте да заври и махнете.

Добавете брашното на малки количества и при непрекъснато бъркане. Добавете яйцата едно по едно до пълно усвояване.

Сложете гриса и нишестето. Разбъркайте добре.

Шприцовайте толумбичките в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Печете в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Извадете и охладете.

В касерола загрейте водата и захарта. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок.

Изчакайте да се охлади напълно и потопете готовите печени толумбички да се напоят.

Извадете с решетъчна лъжица.

Разбийте сметаната с миксер до меки връхчета. Шприцовайте розички в подходяща чиния, а отгоре сложете толумбите.

Поръсете с какао и сервирайте тулумбички без пържене.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *