Site Overlay

Топъл хляб за студени дни – Рецепта

Начин на приготвяне:

В хладката вода активирайте маята със захарта.

Когато шупне, пресейте вътре брашното и добавете солта.

Тестото става лепкаво, затова бъркайте с дървена лъжица, а не месете. Покрийте и оставете да втаса.

Вземете тенджера с капак и я сложете за 30 мин във фурната на 230°C да се загрее.

Втасалото тесто сложете върху силно набрашнен плот и му придайте форма, след което оставете да втаса, докато се загрее тенджерата.

Внимателно вземете тенджерата, поставете домашния хляб и върнете във фурната за 30 мин под капак.

Сложете съд с вода на дъното на фурната, махнете капака и допечете топлия хляб за студени дни за още 15 мин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *