Site Overlay

Торта Бяла Мечта – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тортата Бяла Мечта е авторска.

Не е прекалено сладка и е много сочна! Струва си да се опита тази сметанова торта!

Начин на приготвяне::

Отделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер, след което добавете захарта лъжица по лъжица при непрекъснатото разбиване.

Добавете жълтъците един по един, без да спирате да разбивате с миксера.

Прибавете прясното мляко със содата, брашното и разтопеното масло.

Разбъркайте и добавете лимоновата есенция, настърганата лимонова кора и бакпулвера.

Разбъркайте до еднородност.

Покрийте дъното на тавичка с падащ ринг с хартия за печене.

Изсипете сместа за блата и изпечете на 170 градуса до готовност.

Готовия тортен блат охладете, отстранете ринга и разрежете с помощта на конец през средата, за да се получат два блата.

Начин на приготвяне: на крема:

Направете карамел, като сложите захарта в съд на загрят котлон и добавите 3 с.л. лъжици вода.

След като се получи карамелът, добавете сладкарската сметана и разбъркайте.

Добавете кокосовото мляко и кондензираното мляко.

Разбъркайте и внимавайте течността да не заври, просто затоплете до точката на кипене.

Разтопете белия шоколад заедно с маслото и ги прибавете към течността. Разбъркайте до еднородност.

Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го затоплете в микровълнова фурна, без да кипва – внимавайте!

Прибавете желатина към останалите съставки за крема.

В началото е доста течен – не се притеснявайте.

Поставете съда на студено /в хладилник/, за да се желира – отново внимавате! След като започне процесът на желиране, тогава изсипвате крема върху долния блат.

Преди това сте сложили блата в подходящ съд, връщате само ринга обратно, сиропирате с кафе /но не обилно, просто навлажнявате/, изсипвате крема, поставяте втория блат, отново навлажнявате с кафе.

Поставяте тортата в хладилник, за да стегне добре.

Необходими са 2-3 часа.

Разбийте заквасената сметана с меда от рози и намажете цялата торта по периферията и горната част.

Разтопете белия шоколад на водна баня, добавете разтопеното масло, излейте сладкарската сметана и разбъркайте до хомогенност.

Добавете заквасената сметана и отново разбъркайте.

С полученият ганаш полейте тортата с бял шоколад и гарнирайте с филирани бадеми!

Оставете отново за около 2 часа /трябва ѝ технологично време/, за да се настроят ароматите, след което нарежете и поднесете тортата за рожден ден.

Сочна и уникална!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *