Site Overlay

Торта Валентинка с два крема – Рецепта

Начин на приготвяне:

Блатовете се приготвят, като се разбиват отделно белтъците със захарта и после се прибавят жълтъците един по един.

Брашното се прибавя, като се разбърква леко с дървена лъжица.

Кафявият се приготвя по същия начин, като се прибавя и какаото.

Всеки блат се пече по отделно във форма на сърце в предварително загрята фурна на 170°C за 15 мин.

След като се изпекат, се оставят да се охладят и се разрязват на по две части.

Белият крем се прави, като се разбият брашното с яйцата и се прибави 200 г от млякото. На котлона се слага млякото със захарта и щом заври, се прибавят яйцата.

За кафявия крем се разбиват жълтъците със захарта, слагат се на котлона и се бърка непрекъснато, докато заври. Сваля се и се прибавя начупеният шоколад и после маслото. Разбива се с миксер.

Започва се сглобяването на тортата за Свети Валнетин, като се редуват блатове и кремове.

За глазурата се разбива сметаната със захарта и се украсява по желание торта Валентинка с два крема.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *