Site Overlay

Торта Зимна Роза – Рецепта

Начин на приготвяне:

За блата:

Яйцата се разбиват заедно със захарта.

Към получената смес прибавяме амонячната сода и ванилията. Разбиваме хубаво с миксер.

Добавя се олиото и лимонадата и се разбива до получаването на еднородна смес.

След това по малко се добавя брашното. Разбива се или се бърка с лъжица до получаването на еднородна смес.

Готовата смес се разделя на четири равни части. Блатовете се пекат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Готовността на блата се проверява с клечка за зъби. Ако при ваденето клечката за зъби е суха, значи блатът е готов.

Същата процедура се повтаря и с останалите три блата.

Готовите блатове се оставят да изстинат. Трябва да са напълно изстинали при сглабянето на празничната торта.

За крема:

900 мл прясно мляко се изсипват в тенджера и се слагат на котлона да заври. Към него се добавя и захарта.

В отделен съд се смесват брашното и ванилията. Постепенно към брашното се изсипват 100 мл прясно мляко при непрекъснато бъркане.

Бърка се до получаването на еднородна смес.

След като млякото заври получената смес се изсипва към него. Изсипвайте бавно и при непрекъснато бъркане.

След това се оставя кремът да поври малко, като се бърка постоянно.

Когато крема е готов, се сглобява тортата. Редуват се ред блат, ред крем. Така, докато свършат продуктите.

Сглобената торта се оставя на студено да стегне.

След като е стегнала тортата, се изрязва малко в горната и долната част, за да заприлича на торта.

Приготвя се масленият крем от изброените продукти и се измазва оформената торта.

След това торта Зимна Роза се украсява с фондан.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *