Site Overlay

Торта червено сърце за Св. Валентин – Рецепта

Начин на приготвяне:

Започнете, първо, с приготвянето на кремовете.

За жълтия крем разбийте жълтъците и прибавете към прясното мляко, сметаната и захарта. Сложете на слаб котлон и варете сместа до кипване.

Разтворете пакетчето желатин в малко вода, загрейте го и го прибавете към сместа. Оставете крема да се охлади и стегне.

За кафявият крем – загрейте течната сметана и маслото. Начупете шоколада на малки парченца го добавете към сметаната и маслото. По този начин разтопете шоколада при непрекъсната бъркане, до получаване на гладка смес. Свалете от котлона, добавете ромовата есенция и оставете да се охлади.

За масления крем – разбийте маслото и пудрата захар, докато се получи пухкав крем. Важното е да не остават топченца от захарта.

Започнете със сглобяването на тортата за Свети Валентин. Изрежете блатовете във формата на сърце. След това намажете първия блат с жълтия крем, втория с кафявия. Накрая измажете цялата торта с масления крем.

Оставете в хладилник за около 2-3 часа да стегне. След това поръсете работния плот с нишесте и разточете фондана с точилка.

Покрийте сметановата тортата с фондана и загладете с шпатула за заглаждане на фондан. Върнете тортата червено сърце за Св. Валентин за още час в хладилника и след това декорирайте с цветя.

Забележка: Като изрязах блатовете, се получиха малки сърца и кремовете ми дойдоха повече, но ги сложих в чашки и декорирах като отделен десерт.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *