Site Overlay

Торта Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, започваме да си приготвяме какаовите блатове.

В дълбока купа си поставяме сухите съставки, а това са – двата вида какао, пудрата захар, солта, брашното содата, ванилията и бакпулвера. Всички съставки разбъркваме добре.

В друга купа счуваме яйцата и разбиваме добре.

Към тях добавяме прясното мляко, олиото, киселото мляко и продължаваме да разбиваме.

Когато всичко е добре разбито, започваме да си добавяме и сухата смес, като поставяме по малко от нея. Получава се гъста смес, която разделяме на три равни части. В моят случай аз разделих на две.

Изпичаме си блатовете и оставяме да се охладят добре.

През това време си подготвяме крема за тортата, като към прясното мляко при непрекъснато разбиване добавяме сухата част.

Разбиваме около 5 минути.

Започваме да си сглобяваме шоколадовата торта.

Поставяме първия какаов блат.

Поставяме крема и върху него поставяме втория блат.

Завършваме с крема.

Поставяме в хладилника, за да стегне.

За декорацията всеки може да си украси тортата по негов избор.

Аз направих няколко розички от крема и поръсих тортата Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова със смлени орехови ядки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *