Site Overlay

Тортелини Болонезе по италианска рецепта – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо пригответе соса за пастата. В дълбок тиган сгорещете олио и запържете предварително нарязаните на ситно морков, чесън и лук. След като зеленчуците омекнат, прибавете към тях и каймата.

Бъркайте старателно, защото каймата трябва да стане на малки трохички. След като побелее, налейте виното и разбъркайте. Щом алкохолът се изпари, прибавете и смлените домати.

Овкусете соса Болонезе със сол, сух риган и босилек, черен пипер на вкус. Когато сосът се сгъсти, е готов да се прибави към пастата.

Междувременно сварете тортелините според указанията на опаковката, отцедете ги и ги залейте с вкусния сос.

Тортелините Болонезе по италиански са готови за консумация.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *