Site Overlay

Тортиля от карфиол – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте карфиола и го начупете на розички. Сварете го на парата до омекване. Извадете и заделете. Картофите и лука, обелете. Нарежете ги на парчета. Загрейте тиган с олио и ги изпържете до омекване. На ниска степен.

В купа счупете яйцата и разбийте с тел. Добавете карфиола, картофите и лука. Намачкайте с дървена лъжица, за да не останат големи парчета. Загрейте тиган и сложете 2 с.л. от мазнината, в която се пържиха картофите.

Изсипете сместа и печете на ниска степен до готовност на тортилята на едната страна. С помощта на голяма чиния обърнете тортилята с кафиол и изпечете от другата страна.

Извадете и поднесете веднага тази разновидност на испански омлет.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *