Site Overlay

Традиционен немски сладкиш с извара – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа смесваме брашното, яйцето, маслото, захарта и бакпулвера. Омесваме меко тесто и го разточваме на тънка кора.

Поставяме го внимателно във форма с отделящо се дъно, която предварително сме намазали с мазнина отвътре, а отвън сме опаковали с алуминиево фолио.

Приготвяме пълнежа, като разбиваме яйцата със захарта.

След това добавяме прясното мляко, пудинга, маслото, лимоновия сок, бакпулвера и изварата, отново разбиваме. Изсипваме сместа в тестената основа и заравняваме.

Печем традиционния немски сладкиш с извара на 180 градуса 40 минути. Оставяме го да се стегне за една нощ, като не е задължително да се прибира в хладилника.

Поръсваме сладкиша с малко пудра захар, нарязваме на парчета и сервираме.

Страхотен немски сладкиш Кезекухен.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *