Site Overlay

Традиционна гъбена супа по италианска рецепта – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. За приготвянето на тази апетитна гъбена супа най-напред лукът и чесънът се режат на ситно.

Ако желаете, може да добавите и малък морков. Зеленчуците се запържват за кратко, докато омекнат;

2. Към тях се добавят гъбите и картофът, нарязани на едни кубчета. Запържват се за минута-две;

3. Добавят се дафиновият лист, солта, риганът и прясното мляко. Всичко се разбърква и отново се гости минута-две;

4. Прибавя се избраният бульон. Ако супата ви е твърде гъста, може да я заредите с мляко или вода. Вари се 20 минути на умерен котлон. Последни се добавят кравето масло и пармезанът;

5. Традиционната гъбена супа по италианска рецепта се сервира с препечени филийки. По желание може да добавите още риган и пармезан като поръска.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *