Site Overlay

Тракийска оризова баница – Рецепта

“Тракийската оризова баница се приготвя с много настроение, желание и добра мисъл – затова е и толкова вкусна”

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата. Добавяме изварата, солта, содата.

Поставяме една кора на плота, намазваме равномерно с масло, отгоре поставяме втора кора, намазваме с масло, след това сипваме 1-2 лъжици от сместа с яйцата и разнасяме навсякъде.

Отгоре натрошаваме малко сирене и разпределяме 1-2 лъжици от сварения ориз.

Внимателно навиваме на руло, след това оформяме на охлюв и поставяме в средата на намазана с масло тава.

По същия начин навиваме и останалите кори и увиваме около първата.

Намазваме отгоре баницата с масло и разбит жълтък и заливаме равномерно с горещата вода.

Печем нашататракийска оризова баница на 200 градуса 35 минути до златисто.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *