Site Overlay

Турска гъбена супа – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в маслото и половината зехтин. Когато омекне и започне да се карамелизира сложете почистените и нарязани на дребно гъби и двете скилидки чесън, също наситнени.

2. Бъркайте 1-2 минутки и сипете брашното, за да се запържи и то. Ако е нужно намалете огъня, за да не загаря по дъното и добавете и останалия зехтин.

3. Налейте вода или бульон и оставете да къкри за 10-15 минути.

4. Сипете прясното мляко, другите две скилидки чесън фино настъргани или пресовани. Овкусете с подправките и сол и оставете супичката да заври. Тогава сложете дребните макарони и варете толкова, колкото е указано на пакета.

Ако е нужно, разредете с още течност.

5. Поднесете топлата гъбена супа, поръсена с още ароматна мащерка.

Добър апетит! Турската гъбена супа е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *