Site Overlay

Турска доматена крем супа – Рецепта

“Специалитет от турската кухня – доматен крем супа “

Начин на приготвяне:

Вземете доматите, измийте ги и ги обелете. След това нарежете белените домати на малки кубчета.

Сложете тигана на средна степен да загрее, изсипете в него олиото, а след това прибавете брашното. Разбъркайте. Запържете го на слаб огън, до златисто-кафяв цвят.

След това добавете доматената паста към брашното. Разбъркайте добре и пържете още 4-5 минути.

Вземете нарязаните домати и също ги сложете в тигана, добавете чесъна, нарязан на много ситно или пресован през пресата за чесън. С непрекъснато разбъркване гответе всичко заедно за още 5 минути.

Съдържанието на тигана се премества в подходяща голяма тенджера. Добавя се водата и се поставя на котлона на средна степен.

Периодично разбърквайте доматената супа докато заври. Овкусете със сол и пипер на вкус.

След като е готово ястието, вземете кухненски електрически пасатор и го пюрирайте.

Вашата турска доматена крем супа е готова.

Забележка: Можете да я поднесете, като поръсите с настъргано бяло сирене или със сметана и билки. Много вкусна е и с крутони.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *