Site Overlay

Турски бухтички – Рецепта | Gotvach.bg

“Определено признаваме майсторлъка на южните ни съседи, турските бухтички са неустоими “

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата на пяна. По ваша преценка изпозвайте миксер или ги разбъркайте на ръка с телена бъркалка.

В отделна купичка смесете киселото мляко с бакпулвера. Разбъркайте и оставете за десетина минути настрани.

Сместа ще шупне. След което добавете към яйцата.

Отново разбъркайте. Добавете разтопеното масло към сместа.

Пресейте брашното и започнете по лъжичка да го добавяте на етапи.

Получава се меко тесто. Разточете го на тънък лист и изрежете малко кръгчета.

Използвайте формички или гърлото на малка чаша.

Бухтичките изпържете в силно загрято олио.

Съда, в който ще ги пържите, трябва да е дълбок, а олиото да е поне 4 пръста.

Турските бухти трябва да се покрият изцяло от мазнината при пържете.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *