Site Overlay

Турски Кайгана Палачинки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Най-първо смесих в купа продуктите: пресятото брашно и прясното мляко.

След това ги разбих с телена бъркалка до гладка смес. Добавих солта, яйцата и отново разбих много добре, за да се смесят продуктите.

А накрая добавих прясно накълцания копър и разбърках добре. А сместа ми стана малко по рядка от тази на класическите палачинки.

Сложих подходящ тиган върху котлона и с помощта на четка го намазвах с олио по една капка.

Като се сгорещи, взех с черпак от сместа за турските палачинки и сипах в нагорещения тиган.

И пекох и от двете страни.

За финал поднесох турски кайгана палачинки топли.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *