Site Overlay

Турски сиропирани бухтички – Рецепта

“Трудно намираме по-добри от турските сиропирани бухтички – опитайте ги и ще разберете защо”

Начин на приготвяне:

Смесете в купа водата, маята, захарта и брашното. Разбъркайте с тел до еднородна смес.

Оставете сместа за един час на топло.

Изпържете бухтичките в маслена баня. С помощта на две супени лъжици гребете и пускайте в мазнината.

Изпържете от двете страни. Извадете и оставете да се охладят.

Направете захарния сироп, като сложите в касерола водата, захарта, кората от лимон и лимоновия сок.

Поставете на котлона и изчакайте да заври. Отстранете и оставете да се охлади напълно.

Потопете бухтичките в сиропа за няколко минути, извадете и подредете в турските сиропирани бухтички подходяща чиния.

Поръсете сиропираните бухти с пудра захар и сервирайте веднага.

Източник:Anelia Lia

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *