Site Overlay

Турски сиропирани топки – Рецепта

“Сиропирани топки за гости, които определено ще впечатлят всеки, който ги опита – по турска рецепта”

Начин на приготвяне:

В касерола сложете захарта, водата, лимоновия сок и кора.

Поставете на котлона и изчакайте да заври. Махнете и добавете ванилията. Разбъркайте и оставете до пълно охлаждане.

В купа сложете брашното, захарта, водата, маята и водата. Разбъркайте с тел до еднородна смес.

Оставете за 1 час да втаса на топло. Загрейте дълбок тиган с олио и изпържете топките от двете страни до златисто, като гребете с две лъжици от сместа и пускате в тигана.

Извадете пържените топки върху кухненска хартия.

Потопете топките в захарния сироп за няколко минути и извадете.

Подредете сиропираните сладки в подходяща чиния.

Преди да сервирате турските сиропирани топки, полейте с шоколадовия топинг.

Източник: Anelia Lia

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *