Site Overlay

Турски сладолед – Рецепта | Gotvach.bg

“Лесна рецепта за домашен турски сладолед, с който да се подсладите, когато жегата стане непоносима”

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме захарта, салепа и ванилията – това са сухите съставки.

На котлона поставяме млякото и го затопляме, като към него прибавяме по малко от сухата смес.

Разбъркваме постоянно до получаване на консистенция на пудинг.

Намаляваме градусите на най-ниската степен и оставяме така да се готви 30-40 минути.

Премахваме от огъня и изчакваме да изстине, като прехвърляме в друг съд и поставяме във фризера за 30 минути.

Изваждаме и ползваме вилицата, за да разтягаме сместа за около 2-3 минути.

Прибираме млечния сладолед отново във фризера.

Повтаряме това 3-4 пъти на половин час.

Чак тогава прехвърляме турския сладолед в друг съд с плътно затварящ се капак и отново слагаме във фризера за 5 часа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *