Site Overlay

Турски специалитет Мантъ – Рецепта

Начин на приготвяне:

От продуктите за тестото се омесва меко и еластично тесто, което се оставя за около 30 мин да се отпусне.

През това време каймата се омесва с подправките.

След като тестото е готово, се разделя на 2 или 3 и се разточва на много тънко.

От готовите кори се нарязват малки квадратчета. Върху всяко квадратче се слага по-малко кайма.

След като свършите с цялото количество, налейте вода в тенджера и добавете щипка сол.

Когато заври, се пускат и готовите мантъ. Оставят се за 10-15 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица.

С млякото, чесъна и солта си правите млечен сос, с който се залива специалитета.

Червеният пипер и маслото/олиото се запържват на котлона, но не трябва да прегаря.

След това заливате върху турския специалитет Мантъ млечния сос.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *