Site Overlay

Тутманикът на баба – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря с малко топла вода и захарта.

Киселото мляко (100 г) се разбива с водата.

Содата се разбърква с киселото мляко ( 3 с.л) и се изчаква да се активира.

Брашното се пресява. Добавят се всички продукти и се меси, докато се образува гладко и меко тесто.

Полученото тесто се поставя в купа и се завива с торбичка или кърпа, докато удвои обема си.

Готовото тесто се разделя на 3 части. На набрашнена повърхност се разточват 3 правоъгълника. Мажат се с масло и сирене.

Нареждат се един върху друг. Завиват се на руло и се режат на парчета.

В съд с хартия за печене се нареждат получените малки рула и се оставят отново да удвоят обема си.

След като са готови за печене, се намазват с разбитият жълтък.

Тутманикът се пече на предварително загрята фурна на 180°C за 30 мин.

След като е готов, се изважда и покрива с кърпа.

Тутманикът на баба става изключително вкусен и прекрасен за закуска!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *