Site Overlay

Тутманик с джумерки и готово тесто – Рецепта

Начин на приготвяне:

Оставете тестото и всички продукти на стайна температура поне за 30 – 40 минути, докато се поотпуснат.

Пригответе тава, в която ще приготвите тутманика, и я намажете обилно със свинска мас.

Разбийте яйцата в купа и добавете при тях натрошеното овче сирене.

Сложете тестото върху набрашнен плот и с точилката го разточете във формата на дълъг правоъгълник с дебелина 1 см.

Намажете тестеният лист обилно с меката мас и разпределете равномерно сместа със сиренето и яйцата.

Наръсете джумерките (пръжките).

Завийте внимателно на руло. Нарежете го на парчета с дебелина 4-5 см. Всяко парче обърнете като охлюв и подреждайте в подмазаната тава.

Когато наредите всичките парчета в тавата, поставете в средата на всяко по малко мас.

Оставете тавата на топло, за да втаса тутманикът.

Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна до порозовяване.

След като го извадите от фурната, го завийте с месалче, да се позадуши.

Сервирайте тутманика с джумерки с готово тесто топъл с кисело мляко или айрян.

Да ви е вкусно!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *