Site Overlay

Тънък царевичен хляб с куркума – Рецепта

Начин на приготвяне:

В малък подходящ съд налейте топла водичка (300 мл), в която разбийте нахутената мая.

Добавете 4-5 супени лъжици царевично брашно и разбъркайте, за да се получи консистенция като на боза.

Завийте с кърпа и оставете на топло за около два часа.

В голяма купа сложете останалото царевично брашно и направете кладенче в средата. Прибавете хималайската сол, куркумата, зехтина и пресованата скилидка чесън.

Можете да добавите подправки, които харесвате. Всички продукти трябва да са със стайна температура.

Започнете да добавяте в кладенчето втасалата течна смес. Замесете гладко тесто. Оставете на топло да втаса за около час.

От полученото тесто оформете царевичен хляб или малки хлебчета.

Поставете в намазнена със зехтин тава и оставете отново да втаса.

Печете на 190°C за около 40 минути до леко порозовяване.

След като го извадите тънкия царевичен хляб с куркума, го напръскайте със студена водичка и го покрийте с кърпа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *