Site Overlay

Уникален домашен сладкиш с тиква – Рецепта

“Докато мигнете, тиквеният сладкиш ще бъде пред вас, а докато се усмихвате заради вида му, ще успеете да отрежете първото парче”

Начин на приготвяне:

За основата стривам бисквитите, размесвам с меко масло, разстилам и леко притискам към дъното бисквитения блат.

В съд смесвам крема сиренето, заквасената сметана, ванилията и пудрата захар на вкус. Размесвам много добре, за да няма бучки.

Обелих тиква, нарязах на дребно, сложих захар и сварих.

Пасирах до гладкост и след като се охлади, добавих пакетче желатин, приготвен според инструкциите на опаковката.

Сглобих тиквения сладкиш, поръсих с кокосови стърготини и оставих в хладилник за една нощ.

На следващия ден сервирах уникалния домашен сладкиш с тиква.

Източник: Надежда Кацарова – Българските ястия и рецепти

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *