Site Overlay

Уникална питка – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разтворете маята със захарта в хладка вода, добавете 2 с.л. от брашното и оставете сместа да се активира.

Разбийте яйцето с леко затопленото прясното мляко, олиото и солта.

Пресейте два пъти брашното и направете в средата кладенче. Вътре изсипете шупналата мая и по малко останалите течни продукти.

Замесва се меко и еластично тесто, като към него се добавя половината масло.

Меси се, докато тестото поеме маслото.

Прехвърля се в голяма купа, покрива се с капак и се оставя на топло да втаса, докато увеличи обема си поне два пъти.

Тестото се разточва на голям правоъгълник и се намазва с останалото меко масло.

С нож се правят дълги ленти от едната страна. От другата страна навийте на руло, а от рулото оформете спирала, каквато ще е формата на питката.

Тестото се прехвърля в намаслена тава и се слага във фурната повторно да втаса красивата погача на най-слаба температура. Намазва се с разбит жълтък.

Пече се в предварително загрята фурна на 170°C до хубав златист цвят (35-40 мин).

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *