Site Overlay

Уникални закуски с дебърцини – Рецепта

Начин на приготвяне:

Приготвя се тесто, като в топла вода със захар се разбърква маята и оставяме да шупне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса.

Разделя се на 4 топки, всяка се притиска отгоре с намазнени пръсти, да се получи плоска питка, и с нож се прави разрез в средата.

Дебърцин се срязва на две по средата и едната половинка се притиска в разреза да потъне в тестото.

Така се оформят 4 малки питки. Оставяме да почине за 15 минути, намазва се с разбит жълтък с една супена лъжица олио и поръсваме сусам.

Отгоре колбасът се поръсва с майонеза и печем в загрята фурна 180°C до готовност на питките.

Изваждаме и намазваме с масло кренвиршките, покриваме с кърпа за 5 минути и готово.

Страхотни и уникални закуски с дебърцини.

Вкусотия!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *