Site Overlay

Уникални сиропирани топки – Рецепта

“Страхотна почерпка за гости и близки – сиропирани топки “

Начин на приготвяне:

Грисът, брашното и бакпулверът се смесват в купа.

Към тях се прибавят киселото мляко и олиото.

Замесва се тесто. Оставя се да почине 10 минути.

От него се късат топки с размер на малък орех. Нареждат се в тава, постелена с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Топките с грис се оставят да изстинат.

От изброените продукти се приготвя сироп.

Изстиналите топки се нареждат в тава и се заливат с топлия сироп.

По желание сиропираните топки могат да се гарнират с разбит белтък, кокосови стърготини, шамфъстък.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *