Site Overlay

Уникално Трилече с кондензирано мляко – Рецепта

“Когато разрежете класическото Трилече, може и да заплачете от удоволствие и очакване, вкусът и видът му са еднакво привлекателни”

Начин на приготвяне:

1. Включете фурната да загрява до 180 градуса.

Разбийте яйцата и захарта, ванилията с щипка сол до пухкава въздушна пяна. Това отнема поне 7-8 минути, но е задължително, защото в това Трилече не се използва набухвател и колкото по-пухкави направите яйцата, толкова по-сполучлив ще бъде.

Може да използвате и практиката да разбиете отделно жълтъци и белтъци, като захарта се слага към жълтъците. След като едната и другата смес са достатъчно пухкави, се обединяват в едно с плавно разбъркване.

2. Пресявайте на малки части брашното към пухкавата яйчена смес и плавно разбърквайте с шпатула, докато се усвои.

3. Сипете в намазнена с масло тава 22 см диаметър, ако имате възможност да е с откопчаващо дъно, би било по-добре.

4. Изпечете за 20 минути в предварително загрятата фурна.

5. Готовия блат за сладкиша веднага обърнете върху поднос, като откопчаете формата и минете с нож по дъното за всеки случай, за да се отлепи лесно, ако на места е залепнал.

6. Върнете в тавичката, обръщайки блата на обратно, и надупчете с шишче.

7. Разбийте кондензираното мляко с течната сметана и прясното мляко.

Залейте и оставете сиропирания сладкиш да се напои за няколко часа.

Уникално Трилече с кондензирано мляко – класика, която си заслужава да се опита!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *