Site Overlay

Усукана питка с шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

За сладката питка първо маята се разтваря с малко вода и една лъжица захар.

Киселото мляко се разбива с водата.

Брашното се пресява. Прави се кладенче и се изсипват яйцето, маята, ванилията олиото и захарта. Започва да се замесва тесто и постепенно се добавя разбитото мляко. Измесеното тесто се оставя да втаса и удвои обема си.

Когато е готово, се разточва върху набрашнена повърхност и се маже с течен шоколад. Навива се като шоколадово руло.

Разделяме го на две части. Всяка част се реже на две и се прави като плитка. Получените две плитки се поставят в съд с хартия за печене. Оставя се отново да удвои обема си.

Печем питката с шоколад на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 – 40 минути.

А да знаете само как ухае Усуканата питка с шоколад!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *